+36 30 419-6794 info@pethermglass.hu

A tökéletes hőszigetelő üveg nyomában

Üveg vásárlás előtt állsz, de úgy érzed elveszel az információk rengetegében? Ilyenkor jól jöhet a szakértő segítség. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a döntést, most bemutatjuk egyik nagy kedvencünket, a hőszigetelő üveget, és elárulunk minden fontos információt, amit tudni érdemes róla.

Először is tisztázzuk: mit is jelent a hőszigetelő üveg?

Épületek esetében a hőenergia vándorlása sokszor problémát jelent, ezért fontos szempont ennek a megakadályozása. Azonban az üveg önmagában nem jó hőszigetelő, értéke 5,8 W/(m2K), a hőátbocsátási tényezője nagy. Nem véletlen, hogy a nyílászárók felelnek egy épület hőveszteségének akár 30-35%-ért is!  Ennek csökkentésére alkották meg a hőszigetelő üveget, amely röviden tehát egy olyan szerkezet, ami a fényt átengedni, viszont a meleget bent, a hideget pedig kint tartja. 

Hogyan épül fel? 

Két üvegréteg közé egy légréteget van bezárva. Az üveg belső oldalán egy lágyfém bevonat van, ami kvázi tükörként funkcionál, visszaveri a hősugarakat. A rétegek közötti távolságról pedig egy műanyagból vagy alumíniumból készült távtartó gondoskodik. Ma már elérhetőek argon és kripton nemesgáz töltéssel rendelkező szerkezetek is, amelyek még hatékonyabb hőszigetelést tesznek lehetővé. Ezekkel a fejlesztésekkel egy hőszigetelő üveg értékei sokkal jobbak, mint egy hagyományosé. Ahogy fent említettük, míg általános esetben egy üveg értéke 5,8 W/(m2K), addig egy argon gáz töltéssel rendelkező, hőszigetelt üveg értéke 1,0 W/(m2K).

Miért érdemes hőszigetelő üveget választanod?

A mai gazdasági helyzetben, amikor az energiaárak az egekbe szöktek, mindenki szeretne olyan megoldásokat találni, amelyekkel spórolhat egy kicsit. Így az energiatakarékosság ma kiemelkedő figyelmet kap, amely a környezetvédelem és fenntarthatóság miatt is egyre népszerűbb.  A rezsi csökkentésére a legjobb megoldás az energiaveszteség csökkentése, amelyhez a hőszigetelő üvegek nagyban hozzájárulhatnak. Alkalmazásukkal pénzt takaríthatsz meg a fűtési és hűtési költségeken, nem kell a súlyos számlák miatt aggódnod. Ráadásul kényelmesebbé is teheted a mindennapjaidat, hiszen az egyenletes hőérzet nagyban befolyásolja a komfortot.  Ha tehát energiát, és pénzt spórolnál, vagy zavar, hogy az ablak körül folyton hideg, huzatos idő van, akkor érdemes elgondolkodnod az üvegek cseréjén! Mi ilyen esetben a jól bevált dupla Low-e bevonatos, argon gázzal töltött, hőszigetelő üveget ajánljuk.

Hőszigetelő üveg, ahogy mi készítjük

Családi vállalkozásunk egyik fő profilja a hőszigetelő üveggyártás, valódi szakértelemmel készítjük ezt a típust. A Petherm Glass-nál kettő és három rétegű gázzal töltött hőszigetelő üveg szerkezeteket, különféle speciális biztonsági és akusztikai előírásoknak megfelelő üvegeket, duplex és díszosztós üvegeket gyártunk. Valamint foglalkozunk struktúrális üvegezéssel, kivitelezéssel és forgalmazással is, a legkisebbtől a legnagyobb méretekig.Nálunk a magas minőség és az ügyfél elégedettsége mindig garantált, hiszen:

  • A ránk bízott feladatot határidőre elkészítjük!
  • Az első helyen mindig a megrendelő igényei állnak!
  • Szakmai tapasztalatunkkal támogatjuk gyors és hatékony munkát!

30 évvel és műszakonként 400 hőszigetelő üvegszerkezettel a hátunk mögött, valamint az új gyártósornak és a megnövekedett vágókapacitásnak köszönhetően, már azon partnereink igényeit is ki tudjuk szolgálni, akik nagy méretű üvegszerkezetek kialakításában gondolkodnak. Ha hőszigetelő üvegről van szó, elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy kiemelkedő színvonalat képviselünk! 

Összegezve

A hőszigetelő üveg kiváló választás lehet, hiszen számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik. Fő előnye, hogy hozzájárulhat az energiafogyasztás minimalizáláshoz, de ahhoz, hogy ez meg is valósulhasson, érdemes minőségi gyártót választani. Azonban nem minden nyílászáró alkalmas arra, hogy ilyen üveg kerüljön bele, így azt tanácsoljuk, először egyeztess egy szakemberrel. Ha üveggyártásról van szó, bennünk biztosan nem fogsz csalódni! A hőszigetelő üveggyártáson túl, síküveg továbbfeldolgozással és különleges belsőépítészeti megoldásokkal is foglalkozunk. Örömmel várjuk leendő partnereinket, így ha szívesen dolgoznál velünk, telefonon tudod felvenni velünk a kapcsolatot! Ha pedig szeretnéd, hogy mi készítsük el az igényeidnek és elképzelésednek tökéletesen megfelelő elemeket, keress minket bizalommal!