+36 30 419-6794 info@pethermglass.hu

Balkon üvegfal trendek 2021

Avagy kis átalakítással hogyan növelhető egy lakás hasznos alapterülete?

Ez a típusú átalakítás, beruházás egyfajta hiánypótló megoldást kínál a magyar piacon is, hiszen nem kell felesleges merevítő oszlopokat és összekötő elemeket elviselnünk a szabad kilátás útjában.

Teljes egészében ki tudjuk nyitni teraszunkat, balkonunkat és zárt állapotban is megfelelő a kilátásunk, hiszen nincs semmi, ami zavarna bennünket. Nagy előnye még az is, hogy minden évszakban használhatjuk a megnövelt alapterületét lakásunknak vagy házunknak egyaránt. 

Az eddig csak részben használt területek még hasznosabbak lesznek, hiszen szinte teljesen kizárjuk az időjárás változásait az átalakításnak köszönhetően. 

Lesz hely a virágoknak, a biliárd asztalnak, vagy a napozó ágynak is, hiszen zord időtől elválasztva védjük otthonunkat.

Telepítését szakembereink végzik, felmérés, egyeztetés után, megoldást javasolva a beépítés átfutási határidejére, mely után már élvezhetjük is a lapozható üvegfal rendszer által nyújtott előnyöket.

Fontos kihangsúlyozni, hogy nem több rétegű hőszigetelő üveget jelent, hanem 8 mm-es edzett biztonsági üveget, amely elegendő védelmet nyújt a legkülönfélébb időjárási körülmények ellenére is.

Szépen süt a téli nap, de fúj a szél? Nos, a lapozható üvegfal rendszer által többé már nem!

A rendszer kétféle kialakítással rendelhető, az alapvető funkció marad mind a két kialakításnál, vagyis a balkon / télikert határolása és nyitottsága.

2-4-6 m-es kiosztással rendelhető, a magassága 3 méter lehet maximum, függesztő sínes szerkezetű, alul csak egy minimális megvezetés tartja a helyén az üvegtáblákat. Terasz kialakításánál természetesen középen záras – kilincses, ellendarabos megoldással praktikus, egyfajta zárható ajtót kapunk.

Balkonok esetében még ez sem gátolja a kilátást, az üvegtáblák egymáshoz sorolásakor átlátszó szilikon profilt alkalmazunk, hogy a szél még itt se találjon magának utat.

Térelválasztóként alkalmazva az alsó vezető nem emelkedik ki a padozat síkjából, ezért a biztonságos közlekedést nem akadályozza.

A lehetséges nagy magasság miatt (3,5 méter), 8-10 mm edzett (ESG) biztonsági üveget alkalmazunk, az alsó terhelhetőség nagy előny, mivel a fogadó szerkezetnek nem kell tartani az üveg súlyát. Ezáltal lehetőség van egy könnyedebb, kevesebb anyagból készült tartó szerkezet telepítésére.

Térelválasztóként alkalmazva az alsó vezető nem emelkedik ki a padozat síkjából, ezért a biztonságos közlekedést nem akadályozza.

Termek elválasztására való alkalmassága függ attól, hogy az első üveg tag nem befolyásolják az áthaladási méretet.

forrás:

A szép életre fel magazin