+36 30 419-6794 info@pethermglass.hu

Mikor van szükséged ablaküveg cserére?

Az ablakok fontos szerepet játszanak otthonunk kényelmében és energiahatékonyságában. Azonban az idő múlásával előfordulhat még a legjobb termékekkel is, hogy megkopnak, sérülnek és végül elveszítik eredeti tulajdonságaikat, amik miatt elsősorban beruháztunk rájuk. Nincs ez másképp az ablaküvegek esetén se.  Alapos karbantartásával, rendszeres takarításával sem lehet örökké elkerülni az ablakcserét. Blogcikkünkből megtudhatod, hogy melyek azok az intő jelek, amik segíthetnek Neked is eldönteni, mikor jött el az idő új ablaküveged beszerzéséhez.

Két üvegrész között pára keletkezik

Ha azt veszed észre, hogy az ablaküveg két rétege között páralecsapódás vagy párásodás keletkezik, az azt jelenti, hogy a szigetelés már nem olyan hatékony, mint korábban. Ilyenkor nem csak megváltozik otthonunk, ingatlanunk belső hőmérséklete, de a nedvesség bejuthat az ablakon keresztül a lakásba, házba. Ez kényelmetlenséget, például penészképződést is okozhat.

Az ablak belső felén pára folyik

Különösen télen, hideg időjárás esetén jellemző, hogy a régi ablakok, lakás felőli oldalán folyik a pára, ami szintén az ablak szigetelési rendszerének hibájára utalhat. Ez is komoly problémát jelenthet az energiahatékonyság és a kényelem szempontjából.

Ablakon keresztül is érezhető huzat

Az ablakszigetelés már akkor sem a régi, ha zárt ablakon keresztül is érzed, hogy beszivárog a szél vagy hideg levegő.

Törött vagy repedt üveg

Nyilvánvaló jele az ablaküveg cserének, ha az törött vagy repedt. Ha kicsit is sérül az üveg, akkor javasoljuk, hogy azonnal szerezz be újat a helyére a biztonság és energiahatékonyság érdekében.

Rozsdás a keret

Az ablakkeretekben vagy zárakon megjelenő rozsda nem csak esztétikai szempontból okozhat fejfájást. Ez is utalhat arra, hogy a szigeteléssel nincs minden rendben. A rozsda jelezheti azt, hogy a keretek alatti nedvesség van, vagy a régi, elavult ablakok már nem képesek megfelelően ellenállni az időjárás hatásainak. Ha ilyen problémát tapasztalsz, az is lehet, hogy már nem elég pusztán az üvegeket, de az ablak egészét cserélni kell.

Hogyan vágj neki az ablaküveg cserének?

A minőségi ablaküveg elengedhetetlen ahhoz, hogy otthonunkban igazán kényelmesen tudjuk érezni magunkat, emellett pedig az ingatlan energiahatékonyságát és esztétikumát is jelentősen befolyásolja.  Éppen ezért, ha a fenti problémák bármelyikét tapasztalod, ne húzd sokáig az időt. Keress fel mielőbb egy szakembert, aki minőségi termékekkel dolgozva, gyorsan elintézi Neked a cserét.  Bármilyen kérdésed van, keresd fel a PethermGlass megbízható, tapasztalt csapatát! Örömmel segítünk Neked, csak vedd fel velünk a kapcsolatot! Ha pedig további érdekes és hasznos témákban szeretnél elmerülni, akkor ajánljuk figyelmedbe többi blogcikkünket is.