+36 30 419-6794 info@pethermglass.hu

Üvegfalak varázsa a modern fürdőszobákban

Többször megkerestek minket azzal a kérdéssel, hogy zuhanyfalak elkészítését is vállaljuk-e? Természetesen igen, sőt, kifejezetten élvezzük, amikor a fürdőszobákat különböző üvegekkel és azok számtalan előnyeivel feldobhatjuk.

Nem csak tökéletes dizájn elemként szolgálnak, de praktikusság szempontjából is kiváló választások, amennyiben igazi szakértők készítik el. Szerencsére mi otthonosan mozgunk a fürdőszobák világában is, ezért most elhoztunk minden fontos tudnivalót, amivel érdemes tisztában lenned, mielőtt elköteleződsz a fürdőszobai üvegfalak mellett.

A modern lakberendezés egyik fő eleme

Otthonainkban a fürdőszoba ma már sokkal többet jelent pusztán higiéniai funkciójánál. Ebben a helyiségben nemcsak tisztálkodunk, hanem pihenünk, regenerálódunk és felfrissülünk. Ezért nem véletlen, hogy berendezése és dizájnja egyre nagyobb hangsúlyt kap a modern lakberendezésben.

Az egyik legnépszerűbb anyag a fürdőszobai tervezés során az üveg, de ha kíváncsi vagy, hogy a belterekben hol máshol hódít még és milyen formában, akkor lesd meg a 2024-es lakástrendeket.

Hol jelenhet meg az üveg a fürdőszobákban?

A fix üvegfalak és nyílószerkezetek készülnek legtöbbször üvegből. Ahogy említettük, ezek az elemek nem csupán esztétikai szempontból fontosak, hanem funkcionalitásukkal is hozzájárulnak az otthonos légkör kialakításához.

A fix üvegfalak átláthatósága és eleganciája tágasabbá varázsolja a zuhanyzót vagy a kádat körülölelő teret. Optikailag növeli annak méretét, ezáltal elegánsabb és modern megjelenést kölcsönöz.

A nyíló üvegajtók szintén fontos szerepet töltenek be a fürdőszobai tér funkcionális és esztétikai tervezésében. Ezek az ajtók modern és minimalista kivitelezésben, könnyű hozzáférést biztosítanak a zuhanyzóhoz vagy a kádhoz. Elválaszthatjuk vele a nedves és száraz területeket, így növelve a kényelmet és praktikumot.

Víztiszta és átlátszó üvegek

Ezek a típusok különösen kedvelt választások a fürdőszobai üvegfalak, zuhanykabinok és ajtók esetében, hiszen számtalan előnyük van.

  • Fényáteresztés: Kiválóan átengedik a természetes fényt a szobába, ami segít, hogy a tér világosabb és barátságosabb legyen. Azzal, hogy növeli a természetes világítás hatékonyságát, energiatakarékos megoldás is egyben.
  • Tágas térérzet: Átlátszó tulajdonságaiknak köszönhetően érzetre növelik a fürdőszoba méretét. Ez különösen hasznos lehet kisebb terek esetén, ráadásul tökéletesen illeszkednek a mai trendekhez.
  • Könnyű tisztíthatóság: Sima felületük könnyen tisztítható és karbantartható, így a fürdőszoba mindig tiszta és ragyogó maradhat.
  • Vízállóság: Kiválóan ellenállnak a nedvességnek és a víznek. Nem kell aggódnia azon, hogy az üvegek elszíneződnek vagy deformálódnak.

Különböző árnyalatú üvegek és mintázatok

Az üvegek széles választéka lehetővé teszi számunkra, hogy személyre szabottan alakítsuk ki a fürdőszobák stílusát és hangulatát. Igazán egyedi végeredmény érhető el különböző árnyalatú és mintázatú üvegekkel.

Népszerű szürke, barna, zöld vagy kék árnyalatok különleges hangulatot teremthetnek és lehetőséget adnak arra, hogy illeszkedjenek a már meglévő vagy tervezett színsémához az otthonban. Ezek a típusok továbbra is tökéletes átláthatóságot képesek biztosítani.

Azonban igény szerint az intimitás növelhető mintás vagy füstüvegekkel, amik továbbra is lehetővé teszik a fény átjutását, miközben korlátozzák a betekintést a zuhanyzó vagy kád körül.

A legfontosabb tudnivaló

Ahhoz, hogy az üvegeknek a lehető legtöbb előnyét kihasználd fürdőszobádban, fontos, hogy megfelelő szakemberekre bízd a munkát. Hiszen otthonod stílusával harmonizáló és igényeidhez megfelelő üvegek kiválasztásához, megtervezéshez és kivitelezéshez tapasztalt és profi csapatra van szükség.

30 év szakmai tapasztalattal, 1500 négyzetméter gyártócsarnokkal, korszerű technológiákkal és számtalan sikeres projekttel büszkélkedhetünk. Így ügyfeleink mindig óriási mosollyal, elégedetten köszöntik otthonuk legújabb elemeit.

Árajánlatunk díjmentes, így vesztenivalód nincs. Keress minket bizalommal már ma, hogy minél hamarabb elkezdhessük a közös munkát!